Kuckeliku i jeepneyn

Blev än en gång påmind om hur annorlunda filippinerna är jämfört med Sverige.

Idag när jag och Zaida hoppade på en jeepney satt där två tokstollar med varsin tupp i näven. De snackade tagalog med varandra och väcklade ut vingarna på sina fåglar. Troligen diskuterade de hur kraftfulla tupparna var. Två starka tuppar hade de med vässade klor. Kanske skröt de om hur bra deras tuppar var och hur mycket pengar de skulle dra hem på kvällens tuppfäktning. Yes, ni hörde rätt. I filippinerna är tuppfäktning lagligt och hur naturligt som helst. Vissa hatar det, andra älskar det för vinsternas skull.

När jag kom hem till familjen Santos satt jag mig ner och pratade med Tatay Jose. Han har nu lovat mig att ta med mig på en tuppfäktning.

Av naturen är jag sådan att jag vill uppleva allting även om det är moraliskt fel. Jag vill kunna diskutera och argumentera från hjärtat. Jag vill bevisligen ha upplevt de fakta jag pratar om. Sett ur en journalistiskt värdegrund. Därför följer jag gärna med på en så kontroversiell händelse som tuppfäktning. Att spela om pengar är det inte tal om här. Att uppleva det hemska är det jag vill utsätta mig för.

Article by Robin Liendeborg

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.