Återkomsten till Filippinerna

Det är nu 2 år sedan jag var i Filippinerna för första gången. Många av er som följde bloggen då minns säkert hur jag helt plötsligt slutade att uppdatera med inlägg. Orsaken till detta berodde på naturens gilla gång, en supertyfon som slog ut hela infrastrukturen i Filippinerna. Mer om detta får jag berätta i detalj i ett senare inlägg. Förhoppningsvis ska jag, Zaida och Nils undgå detta öde den här gången.

I skrivandets stund sitter vi på flygplatsen i Hong Kong och avnjuter gratis wifi till allmänheten. Som den bortskämda svensk jag är (sett till svenska samhällets förnödenheter och resurser) så undrar jag varför detta inte erbjuds i Sverige? Det borde vara en piece of cake med vår teknologiska framförhållning.

Resan har gått bra så långt. Vi flyger med Cathay Pacific precis som jag gjorde för 2år sedan. Ett bra bolag som har gott rykte om sig. Under natten utsattes flygplanet för en kraftig turbulens som fick Zaidas nerver att darra av rädsla.

Väl uppe i luften firade jag och Zaida 2år som gifta. Drack gott vitt vin men tyvärr kunde vi inte fira mycket mer än så. Vi får försöka klämma in någon festligare aktivitet inom kort för att ge händelsen sin rättvisa.

Den här resan blir av mer äventyrliga kännetecken som backpacking och island hopping. Först gör vi ett kärt återseende och hälsar på hos Zaidas familj. Sedan bär det av till det paradislika Puerto Princessa och El Nido. El Nido är ett mindre geografiskt område i Filippinerna med en hel uppsjö av bedårande naturskatter och öar. Det är även i dessa trakter som TV-programmet Robinson spelats in i några säsonger.

Via Twitter har jag fått kontakt med Usability Philippines, en grupp kompetenta konsulter och experter inom användbarhet, interaktionsdesign och user experience som jag ska träffa i slutet på juli. Lutar  främst mot ett möte för att utbyta idéer och tankar från våra olika specialistområden. Gruppen var särskilt intresserad av mina kunskaper kring appar och hjälpmedel inom sjukvård. Kanske kan jag bidra till några nya tankebanor i Filippinerna och tvärtom.

 

 

Article by Robin Liendeborg

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.